Събития на БГ Н2

Софийски електрохимични дни 2012

Софийски електрохимични дни 2012

Българското водородно общество (БГ Н2 Общество) беше съорганизатор на Четвъртата национална конференция с международно участиеСофийски  електрохимични дни”, която се проведе от 10 до 13 декември 2012 г. в Института по електрохимия и енергийни системи „Академик Евгени Будевски” (ИЕЕС-БАН).

Министърът на Икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев откри юбилейната изложба „Пет десетилетия върхови постижения („Five Decades of Excellence”) по случай 45 години от основаването на Института по електрохимия и енергийни системи и 90 години от рождението на Академик Евгени Будевски.

На официалното откриване присъстваха акад. Стефан Воденичаров – Председател на БАН, акад. Александър Попов – Председател на УС на БГ Н2 Общество и на Научния съвет на ИЕЕС-БАН, проф. д-р Любен Тотев – Ректор на Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски”, проф. дхн Дария Владикова – Директор на  ИЕЕС-БАН, проф. дхн Весела Цакова – Директор на Института по физикохимия – БАН, проф. дхн Здравко Стойнов – Председател на Българското електрохимично дружество и на Бизнес съвета на БГ Н2 Общество, д-р Константин Тренчев – Президент на Конфедерацията на труда „Подкрепа”, проф. д-р Франо Барбир – Президент на Хърватската водородна асоциация, проф. д-р Перица Паунович – Президент на Македонската водородна асоциация, проф. дтн Цвети Цветков – Изпълнителен директор на БГ Н2 Общество, проф. д-р Александър Димитров – Декан на Химикотехнологичния факултет на Университета в Скопие, Македония и други видни представители на електрохимичната наука.

В конференцията участваха над 80 български и 20 чуждестранни учени, както и фирми, работещи в областта на приложната електрохимия и електрохимична апаратура. В изложбата участва с действащ модел на изобретение в областта на водородните технологии, в съавторство с инж. Борислав Борисов и д-р Константин Тренчев.

Конференцията завърши с коктейл, по време на който бяха връчени плакети и грамоти на учени допринесли за развитието на ИЕЕС-БАН. На тържеството присъства и съпругата на Академик Евгени Будевски – Лили Будевска.

Разгледайте брошурата: [book id='1' /]

Фотогалерия от събитието:

Постоянна връзка